over

ANNEMARIE

RELAXT, NUCHTER, CREATIEF, VROLIJK, AMBITIEUS,
GEK OP DE NATUUR EN (MOES) TUINIEREN

Hi,

Ik ben Annemarie en samen met Mathieu en huisdieren woon ik in het mooie Hengelo. Mathieu is de man die het beste in mij naar boven haalt. Soms gaat mijn creatieve brein zoveel sneller dan ik kan uitvoeren, op die momenten is hij er om een klankbord te zijn, hij support mijn bedrijf, inspireert mij om te blijven ontwikkelen en dat alles mogelijk is! Echt mijn rots in de branding.

Laatst kwam ik oude foto’s tegen. Blijkbaar maakte ik als kind al foto’s van mijn verzorgponies, de kinderkampen in de zomervakanties en wellicht is daar de liefde voor fotografie al begonnen. De jaren daarna verdween het talent onder een dikke laag stof. Puberdingen, relaties, studie je kent het wel. Maar het begon toch weer te kriebelen.

In 2012 pakte ik mijn camera weer op. Nou ja eigenlijk kocht ik gewoon een nieuwe waarmee ik mijn katten begon te fotograferen. In 2013 ontdekte ik natuurfotografie. Wat is dat gaaf zeg. Bevers, ijsvogels, zeearenden ik heb ze allemaal mogen fotograferen en filmen. Dat was me een lesje geduld hebben want je krijgt ze echt niet op een presenteerblaadje. (hieronder kun je trouwens een overzicht bekijken van mijn meest waardevolle natuurfoto’s).

Fotograaf hengelo, trouwfotograaf, huwelijksreportage Twente, bruidsfotograaf Almelo, kinderfotograaf, newbornfotograaf, gezinsfotograaf

De liefde voor de natuur en techniek heb ik meegekregen van mijn vader (links in beeld en samen met 2 van zijn broers op de foto). Een echte handyman en natuurliefhebber. Tijdens mijn kindertijd gingen wij altijd op vakantie naar de Veluwe en daar maakte ik kennis met wilde zwijnen. Mijn vader nam ons mee naar een boswachtershuis waar in de avond de zwijnen werden gevoerd. Helemaal helder is het beeld niet meer want dat is al zeker 25-30 jaar geleden maar wat was dat gaaf zeg. Die imposante dieren en het prachtige bos eromheen. Hier moet echt mijn liefde voor de natuur zijn ontstaan.

Het motto bij ons thuis was: ‘Ga het maar proberen.’ maar er was er nog 1: ‘ Je doet het goed of je doet het niet.’

Mijn vader leerde mij dat je alles kunt proberen ook al dacht je vooraf dit lukt me nooit. Zo heb ik uitgevonden dat ik best een tuinhuis kan afkitten, een lekkende wc kan repareren, een muurtje kan behangen en een wilde tuin voor bijen en vlinders kan aanleggen. Echt zo waardevol en soms moet ik mezelf er wel aan herinneren dat ik veel meer kan dan ik denk.

Ik ben gek op techniek en knopjes. Geef mij een camera of ander elektronisch apparaat in handen en ik moet en zal het zonder gebruiksaanwijzing aan de praat krijgen. Zo werkt het ook voor mij in fotografie. Nee of kan niet is geen optie, ik haal het onderste uit de kan. In mijn hoofd creëer ik de foto’s die ik wil maken. Mijn apparatuur heb ik er op uitgezocht dat ik kan maken wat ik in mijn hoofd heb.

Ik ben zo blij met de wijze lessen en liefde voor de natuur die ik van mijn vader heb meegekregen. Herinneringen en ervaringen om te koesteren. Helaas is mijn vader op 70 jarige leeftijd overleden aan kanker.

Gelukkig heeft mijn vader nog wel mee mogen maken dat ik op professionele basis ben gaan fotograferen. Mijn carrière begon in 2015 bij een landelijk persbureau. Hier leverde ik foto’s en video voor de landelijke media. Hierna is het balletje gaan rollen.

Het ontstaan van Amaere fotografie

Tijdens mijn carrière bij het landelijk persbureau kreeg ik in 2015 mijn eerste aanvraag voor het fotograferen van een bruiloft. In 2016 ben ik mij verder gaan specialiseren en mag ik de mooiste en meest emotionele momenten uit een mensenleven vastleggen. Prachtige bruiloften, super gezellige familieshoots, complete beeldbanken voor bedrijven maar ook hele intieme en emotionele momenten tijdens uitvaarten. Het vertellen van die verhalen maken dat ik iedere dag plezier voldoening haal uit mijn bedrijf. Ik ben altijd opzoek naar de zingeving van mijn foto’s. Iedereen met een camera mag zich fotograaf noemen maar ik vind dat fotografie een ambacht is een kunstvorm door de verhalen die er moeten worden verteld met de foto’s want anders zijn de foto’s niet meer dan kiekjes. Ik stimuleer mezelf iedere keer weer tot ontwikkeling, vernieuwing en pionieren. Bedenk nieuwe gave projecten, die impact maken en ga deze uitwerken.

Zo staat er een project genaamd Blackdrop nog in de steigers. Onder deze naam ga ik pure portretten schieten van mensen met een verhaal. Door het fotograferen tegen een zwarte achtergrond is er geen afleiding. Het is rauw, puur, vol emotie en geeft mij de kans een echt verhaal te vertellen. Ik wil iedereen een podium bieden en het inzetten als een middel tot zelfacceptatie en verwerking. Zo heb ik op deze manier een hele mooie documentaire fotoreeks mogen schieten van een jonge vrouw met een ernstige vergroeiing aan haar rug. Zij wilde heel graag stijlvolle maar pure foto’s van de kromming in haar rug die haar leven beïnvloed. Met haar ging ik de zoektocht aan om die foto’s voor haar te maken waar zij kracht uit kan putten en waarmee zij haar fysieke beperking kan ‘zien’ en verwerken. Het geeft haar de kracht om door te gaan en kansen te creëren. Ik ben heel erg dankbaar dat ik haar heb mogen ondersteunen in dit proces.

Naast het professioneel fotograferen binnen AMAERE ben ik ook fervent natuur/wildlife fotograaf. In de natuur heb ik geleerd hoe om te gaan met licht en hoe je daar optimaal gebruik van kunt maken. Ik vind het nog steeds super gaaf dat ik bevers, zeearenden en ijsvogels in hun eigen habitat heb kunnen fotograferen en op bovenaan mijn lijstje staat het fotograferen van de wolf in Nederland.

Hieronder heb ik omdat natuurfotografie aan de basis staat van mijn bedrijf de mooiste natuurfoto’s in een collage gezet. Ik hoop dat ik jou hiermee kan inspireren en mocht je meer informatie willen over (natuur) fotografie stuur me dan gerust een email!

Groetjes Annemarie

01.

NATUUR

De natuur in Europa is zo mooi en dan vooral de Nederlandse natuur. Laat je verwonderen door de slideshow en ga zelf opzoek naar de mooiste plaatjes.

Deze foto’s worden in hele kleine oplagen ook aangeboden als wanddecoratie.

02.

MIJN FAVORIETEN

MATHIEU, DE MAN DIE HET BESTE IN MIJ NAAR BOVEN HAALT

KAMPEREN

Natuurfotografie

03.

SPECIALE PROJECTEN

Ik vind fantasyshoots echt geweldig. Op regelmatige basis ben ik op de gaafste locaties te vinden. De kostuums en de mensen die die gave kostuums maken zijn echt geweldig. Zo relaxt en heerlijk creatief. Binnenkort maak ik een blog over dit item want ik het echt super veel beeldmateriaal verzameld.